background

Cartonul Honeycomb

Cartonul honeycomb (de tip „fagure”,) reprezintă o inovație în piața ambalajelor din România. Caracteristicile sale structurale unice, largile posibilități de a îi configura atât rezistența și plasticitatea, utilizare hârtiei reciclate ca materie primă, precum și ușurința reciclării produsului finit, îi conferă cartonului honeycomb o serie de avantaje în comparație cu alte materiale.
Cartonul honeycomb s-a dovedit ideal pentru confecționare de ambalaje ușoare, dar cu capacitate de sustinere a unor greutăți mari. Astfel de ambalaje sunt paleții din carton honeycomb și lăzile din carton honeycomb. Aceste tipuri de ambalaje sunt alternative mai economice si mai ecologice decât alte materiale, precum lemnul sau plasticul.
Cartonul honeycomb este, de asemenea, un material potrivit pentru confecționare de ambalaje cu rol de protecție, cum ar fi:
  • separatoare și inserții introduse în cutii, cu rolul de a proteja produsul împotriva șocului sau deteriorarea elementelor acestora prin frecare între diferitele componente ale produsului aflate în cutie;
  • ambalaje cu rol de protecție a muchiilor și colțurilor produselor;
  • elemente de protecție de tip cochilie protectoare (protejează produsul prin încastrarea acestuia într-o cochilie de carton honeycomb).

Exemple de aplicații:
Piese de mobilier:
Cartonul honeycomb se folosește la scară largă în ambalarea mobilierului. Între diferitele piese de mobilier sunt inserate separatoare și inserții de honeycomb cu rol de protecție împotriva socului („shock absorbers”), a frecării între componente, și pentru eliminarea posibilității mișcării componentelor în cutie („fillers”). De asemenea, pe muchiile și colțurile pieselor de mobilire – cu precăderea a blaturilor – se pot aplica profile protectoare de honeycomb în formă „U” sau „L”.
Cabine de dus: Similar cu ambalajele specifice ambalării mobilierului, cartonul honeycomb poate fi folosit pentru a proteja elementele de sticlă ale cabinelor de dus împotriva șocului și a frecării.
Coli de sticlă: Baghetele de honeycom sunt folosite ca separatoare între colile de sticlă de mari dimensiuni. Acestea protejează colile de sticlă de mari dimensiun în timpul depozitării și al transportului, facilitând, de asemenea, manipularea lor.
Aparate electrocasnice: Acestea pot fi încastrate în elemente protectorare de carton honeycomb (e.g. aparatele cafete). Totodata, pentru electrocasnicele mari (e.g. aragaze, frigidere, cuptoare) pot fi confecționate cadre de protecție din carton honeycomb. Pentru o protecție sporită, la confecționare acestor cadre pot fi folosite și colțare de carton presat.
Piese auto: Piesele auto pot fi incastrate în plăci de carton honeycomb pentru o protecție sporită împotriva șocurilor. Fiind un produs ușor reciclabil și confecționat din materii prime reciclate, cartonul honeycomb reprezintă o alternativă ecologică la ambalajele din polistiren.

Carton HoneyComb

Carton
HoneyComb

service

Paleți din carton
honeycomb

service

Picioare din carton honeycomb
pentru paleți din hârtie

service
Update cookies preferences